Zelf zoete popcorn maken (video)


zoete popcornZoete popcorn maken is iets moeilijker dan normale popcorn, maar als het je wel goed lukt is het erg lekker. De makkelijkste manier om zoete popcorn te maken is door de maïs kernels te poffen in olie en hier tijdens het poffen normale kristal suiker aan toe te voegen. Gebruik hier een plantaardige olie voor zoals maïs, zonnebloem, of olijfolie.

We gaan de zoete popcorn klaar maken in een kookpan. Neem het liefst een pan met anti-aanbak laag of een oude pan. De hete olie kan een normale pan beschadigen. In deze pan gieten we een laagje olie, welke we 200 graden heet laten worden. Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft weet je dat de olie heet genoeg is en kan de rest van de maïs kernels erbij. Strooi nu direct een grote schep suiker in de pan. Blijf tijdens het poffen de pan goed schudden zodat er geen popcorn aanbrand en de suiker goed verdeeld word en niet verbrand. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.

Tip: Laat de olie niet te heet worden, hierdoor zal de suiker gaan verbranden en dit geeft een bittere smaak. Blijf de pan goed schudden, dit voorkomt ook het verbranden van de suiker en de popcorn.

Benodigdheden
  • Kookpan met deksel (liefst met anti-aanbak laag)
  • Maïs kernels
  • Grote schep kristal suiker (ongeveer zelfde hoeveelheid als de maïs kernels)
  • Plantaardige olie

Bereiding
  1. Giet een dun laagje olie in een kook pan.
  2. Laat de olie 200 graden heet worden. (Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft is de olie heet genoeg).
  3. Strooi een laagje met maïs kernels in de pan.
  4. Strooi nu direct een schep suiker in de pan. (ongeveer zelfde hoeveelheid als de maïs kernels)
  5. Doe snel de delsel op de pan, de maïs kernels zullen snel beginnen te poffen.
  6. Blijf de pan tijdens het poffen regelmatig goed schudden.
  7. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.
  8. Gooi de popcorn in een schaal.
  9. Laat de popcorn even afkoelen. De suiker is nu nog warm en alle popcorn plakt aan elkaar.
  10. Breek de popcorn rustig los (gaat erg makkelijk)
  11. Eet smakelijk

Let op! De gesmolten suiker op de popcorn is in het begin erg heet en plakkerig, hier kun je de vingers goed aan branden

Welke olie kun je gebruiken
  • Maïsolie (smaak loos)
  • Olijfolie (kan een bijsmaak hebben, niet negatief)
  • Zonnebloemolie (smaak loos)

Let op! de olie moet ongeveer 200 graden heet worden, lees het etiket van de olie goed of deze ook zo heet mag worden!





Zie ook:

Popcorntime!

5 reacties:

 
  • PopcornRecepten.nl ©