
We gaan de popcorn klaarmaken in een kookpan. In deze pan gieten we een dun laagje met olie, welke we 200 garden heet laten worden. Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft weet je dat de olie heet genoeg is en kan de rest van de maïs kernels erbij. Blijf tijdens het poffen de pan goed schudden zodat er geen popcorn aanbrand. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.
Benodigdheden
- Kookpan met deksel
- Maïs kernels
- Plantaardige olie
Bereiding
- Giet een dun laagje olie in een kook pan.
- Laat de olie 200 graden heet worden. (Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft is de olie heet genoeg).
- Strooi een laagje met maIs kernels in de pan als de olie goed heet is.
- Blijf de pan tijdens het poffen af en toe schudden.
- Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.
- Gooi de popcorn in een schaal. (doe hier een papieren keukendoekje in om eventueel overtollige olie op te vangen).
- Strooi nog wat zout of poeder suiker over de popcorn voor de smaak, naturel is de popcorn natuurlijk wel gezonder!
- Eet smakelijk
Welke olie kun je gebruiken
- Maïsolie (smaak loos)
- Olijfolie (kan een bijsmaak hebben, niet negatief)
- Zonnebloemolie (smaak loos)
Als de popcorn gemaakt wordt in olie met veel onverzadigde vetzuren zoals
zonnebloemolie of maïsolie is de popcorn gezonder!
Zie ook:
- Zelf zoete popcorn maken (video)
- Zelf zoute popcorn maken (video)
- Zelf chocolade popcorn maken (video)
Popcorntime!
0 reacties:
Een reactie posten