Zelf zoute popcorn maken (video)


zoute popcornDe makkelijkste manier om zoute popcorn te maken is door de maïs kernels te poffen in olie en hier een klein beetje zout aan toe te voegen. Gebruik hier een plantaardige olie voor zoals maïs, zonnebloem, of olijfolie.

We gaan de popcorn klaarmaken in een kookpan. In deze pan gieten we een dun laagje met olie, welke we 200 graden heet laten worden. Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft weet je dat de olie heet genoeg is en kan de rest van de maïs kernels erbij. Strooi nu direct een halve thee lepel zout in de pan. Blijf tijdens het poffen de pan goed schudden zodat er geen popcorn aanbrand en het zout goed verdeeld word. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.


Benodigdheden
  • Kookpan met deksel
  • Maïs kernels
  • Halve thee lepel zout
  • Plantaardige olie

Bereiding
  1. Giet een dun laagje olie in een kook pan.
  2. Laat de olie 200 graden heet worden. (Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft is de olie heet genoeg).
  3. Strooi een laagje met maïs kernels in de pan.
  4. Strooi nu direct een halve thee lepel zout in de pan.
  5. Doe snel het deksel op de pan, de maïs kernels zullen snel beginnen te poffen.
  6. Blijf de pan tijdens het poffen af en toe schudden.
  7. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.
  8. Gooi de popcorn in een schaal. (doe hier een papieren keukendoekje in om eventueel overtollige olie op te vangen).
  9. Eet smakelijk

Welke olie kun je gebruiken
  • Maïsolie (smaak loos)
  • Olijfolie (kan een bijsmaak hebben, niet negatief)
  • Zonnebloemolie (smaak loos)

Let op! de olie moet ongeveer 200 graden heet worden, lees het etiket van de olie goed of deze ook zo heet mag worden!





Zie ook:

Popcorntime!

0 reacties:

Een reactie posten

 
  • PopcornRecepten.nl ©