Hoe maak je zelf gezonde Popcorn (video)


We kennen het allemaal, je zit op de bank lekker film te kijken en je hebt enorme zin om wat te snoepen. Vaak komt dan de bekende zak ongezonde chips weer te voorschijn.
Om toch lekker iets te kunnen snoepen kunnen we gezonde popcorn maken. Gezonde popcorn maak je zelf door maïs kernels te poffen in een koekenpan met een anti-aanbak laag. We gebruiken geen boter of olie bij de bereiding om de popcorn zo gezond mogelijk te houden. De gezonde popcorn is naturel, we gebruiken dus geen suiker of zout.
Benodigd heden:
  • Koekepan + deksel (met anti-aanbak laag)
  • Pof maïs (maïs kernels)
  • 7 minuten tijd

Bereiding:
  1. Verhit de koekenpan met anti-aanbaklaag ongeveer 2 minuten.
    De koekenpan moet ongeveer 200 graden celcius zijn.
  2. Strooi een kleine hoeveelheid maïs kernels in de pan.
  3. Laat de maïs kernels rustig warm worden.
    Schud de pan af en toe om te voorkomen dat de kernels verbranden.
  4. Als de kernels beginnen te poffen, schuif dan het deksel iets van de pan zodat de stoom kan ontsnappen.
  5. Ook tijdens het poffen de pan blijven schudden, om te voorkomen dat de popcorn verbrand.
  6. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is popcorn klaar.
  7. Doe de popcorn in een schaaltje en laat het afkoelen.
  8. Geniet van je gezonde popcorn!


Zie ook:

Popcorntime!

1 reacties:

  1. je mag een pan met anti aanbaklaag nooit zonder voedsel verhitten. de anti aanbaklaag gaat dan dampen, en dat is vooral schadelijk voor huisdieren.

    BeantwoordenVerwijderen

 
  • PopcornRecepten.nl ©