Zelf chocolade popcorn maken (video)


chocolade popcorn Chocolade popcorn is makkelijk om te maken en het is het erg lekker. We beginnen met het maken van de popcorn door de maïs kernels te poffen in olie. Gebruik hier een plantaardige olie voor zoals maïs, zonnebloem, of olijfolie.

We gaan de popcorn klaarmaken in een kookpan. Neem het liefst een pan met anti-aanbak laag of een oude pan. De hete olie kan de pan beschadigen. In deze pan gieten we een laagje olie, welke we 200 graden heet laten worden. Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft weet je dat de olie heet genoeg is en kan de rest van de maïs kernels erbij. Blijf tijdens het poffen de pan goed schudden zodat er geen popcorn aanbrand. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.

Nu de popcorn klaar is gooien we deze in een grote schaal en laten we deze afkoelen. In de tussen tijd pakken we het zakje chocolade glazuur en leggen we het in heet water zodat de chocolade smelt. De zakjes chocolade glazuur zijn te koop in elke supermarkt (in de video gebruikte chocolade glazuur is van Dr. Oetker). Natuurlijk kun je ook een eigen recept chocolade gebruiken. Als de chocolade glazuur gesmolten is gieten we het over de popcorn en mengen we het geheel goed door elkaar met de handen of met een pollepel. Om het geheel nog wat mooier aan te kleden kun je nog gekleurde sprinkels over de chocolade popcorn strooien. Laat de schocolade popcorn nu goed afkoelen zodat de chocolade weer hard word. Het geheel in een schone schaal gooien en eet smakelijk!

Benodigdheden
  • Kookpan met deksel (liefst met anti-aanbak laag)
  • Maïs kernels
  • Chocolade glazuur (in de video is Dr. Oetker gebruikt)
  • Gekleurde sprinkels (in de video is Dr. Oetker gebruikt)
  • Plantaardige olie
  • Grote schaal om de popcorn en chocolade te mengen.

Bereiding
  1. Giet een dun laagje olie in een kook pan.
  2. Laat de olie 200 graden heet worden. (Leg één maïs kernel in de pan, zodra deze poft is de olie heet genoeg).
  3. Strooi een laagje met maïs kernels in de pan.
  4. Doe snel de deksel op de pan, de maïs kernels zullen snel beginnen te poffen.
  5. Blijf de pan tijdens het poffen regelmatig goed schudden.
  6. Als je geen maïs kernels meer hoort poffen is je popcorn klaar.
  7. Gooi de popcorn in een schaal.
  8. Laat de chocolade glazuur smelten in heet water.
  9. Giet de chocolade glazuur over de popcorn.
  10. Meng de popcorn en de chocolade glazuur goed door elkaar.
  11. Strooi eventueel gekleurde sprinkels over de chocolade popcorn.
  12. Laat de chocolade popcorn goed afkoelen zodat de chocolade weer hard kan worden.
  13. Eet smakelijk, en geniet van je chocolade popcorn!

Tip: Je kan in plaats van naturel popcorn natuurlijk ook zoete popcorn maken en deze voorzien van een laagje chocolade glazuur!

Welke olie kun je gebruiken
  • Maïsolie (smaak loos)
  • Olijfolie (kan een bijsmaak hebben, niet negatief)
  • Zonnebloemolie (smaak loos)

Let op! de olie moet ongeveer 200 graden heet worden, lees het etiket van de olie goed of deze ook zo heet mag worden!





Zie ook:

Popcorntime!

3 reacties:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me lekker! Ik ga t morgen eens proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prima popcorn vandaag gemaakt en heerlijk opgegeten

    BeantwoordenVerwijderen

 
  • PopcornRecepten.nl ©